top of page

do 06 jun

|

Leiden

Workshop - Betekenisvolle beelden

Ontdek samen met anderen de krachtige werking van beelden en ga op zoek naar betekenisvolle verhalen door middel van fotografie. Zo ervaar je wat het betekent om op een andere manier te kijken naar de wereld om je heen.

Workshop - Betekenisvolle beelden
Workshop - Betekenisvolle beelden

Tijd en locatie

06 jun 2024, 20:00 – 22:00

Leiden, Doezastraat 1-B, 2311 GZ Leiden, Nederland

Gasten

Over het evenement

Dagelijks komen wij in aanraking met een enorme hoeveelheid beelden. Met de komst van de smartphone en vooruitgang van de technologie maken ook wij zelf meer beelden dan ooit. Het is niet verwonderlijk dat beelden een grote aantrekkingskracht hebben. Een beeld maakt het mogelijk om in één oogopslag een verhaal te delen en doet daarbij een beroep op het gevoelsleven. Beelden verdiepen en brengen ons in contact met onszelf en de wereld om ons heen. De keerzijde van de explosie aan beelden is echter dat juist een vervlakking optreedt doordat wij nog maar amper stilstaan bij de betekenis of het verhaal van een beeld. Vaak nemen wij klakkeloos aan wat we zien zonder onszelf verdiepende vragen te stellen: wat roept dit beeld bij mij op, welk verhaal wordt verteld, welke impact heeft dit op mij.

Deze avond staan wij stil bij de betekenis die beelden kunnen hebben. Na een inleiding op het thema door Maarten Boersema, fotograaf en predikant, gaan wij op pad gewapend met fotocamera of smartphone. Wij maken een wandeling door Leiden en kijken met een andere bril naar de wereld om ons heen op zoek naar iets wat waardevol is om op beeld vast te leggen. Na de wandeling is er ruimte om onder het genot van een drankje onze betekenisvolle beelden met elkaar te delen en hierover in gesprek te gaan. 

Let op: dit is geen cursus waar je leert een camera te bedienen of foto's te maken. Je hoeft dus geen ervaring te hebben met fotograferen of in het bezit te zijn van een fotocamera. Ticket is inclusief drankje voor bij de borrel.

Tickets

  • Regulier

    Verkoop eindigt op: 06 jun, 20:00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page