top of page

di 25 apr

|

Leiden

Stilteworkshop

Stap uit de waan van de dag en ontdek de kracht van rust tijdens de stilteworkshop op 25 april om 19:30 in Sijthoff Cultuur in Leiden. In onze drukke en hectische samenleving lijkt rust soms een onbereikbaar doel, maar het is juist een belangrijke pijler van onze beschaving.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Stilteworkshop
Stilteworkshop

Tijd en locatie

25 apr 2023, 19:30

Leiden, Doezastraat 1-B, 2311 GZ Leiden, Nederland

Gasten

Over het evenement

Tijdens deze interactieve lezing/workshop onder leiding van voormalig studentenpastor en creatieve pionier Maarten Vogelaar ga je op zoek naar de betekenis van rust en leer je hoe je deze praktisch kunt toepassen in je leven. Maak kennis met theoretische en praktische inzichten over rust, ontdek waarom we ons zo druk maken en wat ons belemmert om rust te ervaren. 

Tijdens de stilteworkshop maak je gebruik van actieve werkvormen en krijg je de kans om ervaringen uit te wisselen met anderen. Daarnaast maak je kennis met filosofische perspectieven op rust, zoals die van Marli Huijer en Josef Pieper.

De avond begint met een interactieve maatschappijanalyse, gevolgd door een actieve werkvorm waarin je samen met een ander terugkijkt op wanneer jij voor het laatst rust hebt ervaren. Vervolgens worden filosofische perspectieven op rust besproken en is er een stiltemeditatie aan de hand van een oud boek, namelijk een Psalm uit de Bijbel. Tijdens de pauze kun je tot rust komen en even ontspannen. Na de pauze ga je aan de slag met belemmerende gedachten op een ballon en sluiten we de avond af in een kring.

Neem de tijd voor jezelf en ontdek de kracht van rust. Schrijf je nu in voor de stilteworkshop op 25 april om 19:30 in Sijthoff Cultuur in Leiden en geef jezelf de ruimte om te ontspannen en tot rust te komen.

Deel dit evenement

bottom of page